Delibake i Örebro AB
Delibake i Örebro AB är ett svensk bageriföretag med en av Europas mest effektiva produktion av småkakor. Affärsidén är att baka klassiska svenska fikafavortier, så goda som om du gjort dem själv!
Företaget grundades 1990 och är beläget i Örebro. Förutom traditionella svenska småkakor tillverkas bland annat pepparkakor, chokladbollar och punschrullar.
Delibake är ett flexibelt och kundorienterat företag som arbetar nära sina kunder. Produkterna finns på ett antal marknader både under eget varumärke men framförallt under våra kunders varumärken. Drygt 80 % av försäljningen sker till utlandet.
Med högkvalitativa produkter, kunskap och flexibilitet är Delibake en stark partner för långvariga affärsrelationer.
Delibake i Örebro AB förvärvades till Myrina-koncernen under 2016 och ses som ett gott komplement till tidigare portföljbolag inom Livsmedel – Delmat. Synergier, framförallt genom gemensam personal, uppnås mellan bolagen.
VD: Jan-Åke Frykholm
Antal anställda: 35
DelMat AB
DelMat utvecklar, producerar och försäljer fryst mat, såsom pizzor, piroger och pajer. Tillverkningen sker i Hällefors med förbindelser till det närliggande Måltidens hus och Örebrouniversitetets filial för ”Restaurang och måltidskunskap” i Grythyttan. Försäljning sker via grossister men också direkt till företag.
Grythyttan Gourmet
Med varumärket Grythyttan Gourmet lanserar företaget DelMat AB frysta färdigmåltider av hög kvalitet och med utvalda råvaror från det ”Måltidsrike” som omger Grythyttan i Bergslagen. Produktutvecklingen sker i nära samarbete med kockar som vidareutbildar sig i måltidskunskap vid Restauranghögskolan i Grythyttan, Örebro universitet.
DelMat AB har byggt upp sin verksamhet under 12 års tid och dragit nytta av närheten till Grythyttans kulinariska centrum.
Läs mer på Grythyttan Gourmets webbplats.
Fakta:
VD: Jan-Åke Frykholm
Antal anställda: 20
Hemsida: www.delmat.se


